Kinderwens

De periode vlak vóór de bevruchting en de eerste maanden van de zwangerschap zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de baby. Het is dus verstandig om vooraf al bij mogelijke risico’s stil te staan. Wat moet je doen, of juist laten, om zo gezond mogelijk in verwachting te raken? Wie zich goed wil voorbereiden op een zwangerschap, kan voor advies altijd terecht bij ons op het speciale kinderwensspreekuur. Tijdens dit kinderwensspreekuur krijg je informatie en advies. Bijvoorbeeld over het stoppen met anticonceptie, vruchtbaarheid en het slikken van foliumzuur. Over gezonde voeding, roken, alcohol en medicijngebruik. Of er misschien bepaalde ziekten voorkomen in de familie. Soms is het verstandig om al voordat je zwanger bent bepaalde onderzoeken te doen of maatregelen te nemen. Aangezien er veel te bespreken is, duurt het consult ongeveer een uur.
Kinderwensspreekuren zijn bedoeld voor vrouwen én mannen. De gezondheid en leefstijl van beiden is namelijk van invloed op een gezonde zwangerschap.
De kosten voor het kinderwensspreekuur worden momenteel nog niet vergoed door de zorgverzekeraar. Maar omdat wij als verloskundigen een goede start van de zwangerschap erg belangrijk vinden, bieden wij het kinderwensspreekuur gratis aan.

Als je een afspraak wilt maken, kun je tijdens kantooruren onze praktijk bellen (077-3981450) Voor het maken van een afspraak heb je geen verwijzing nodig. Voorafgaand aan de afspraak vragen wij je de vragenlijst op www.zwangerwijzer.nl  in te vullen.

Aanmelden