Zwanger

Je bent zwanger! Misschien heb je het al gemerkt aan je lichaam dat er van alles gaande is: je menstruatie blijft uit, je borsten zijn gevoelig, je hartslag versnelt, hormonen gieren door je lijf, je bent extreem moe……

Zwangerschapstest

Als je zeker wilt weten dat je zwanger bent, kun je zelf een zwangerschapstest doen. Er zijn diverse soorten te verkrijgen bij de drogisterijen en de apotheek. Sommige testen zijn gevoeliger en betrouwbaarder. Meestal zijn deze wel duurder. Het kan zijn dat de test nog negatief is omdat je een langere menstruatie cyclus hebt waardoor na 28 dagen de concentratie zwangerschapshormonen nog niet hoog genoeg is om de test positief te laten zijn. Herhaal de test een aantal dagen later nog eens.

Is de test positief, dan kun je ons bellen. We plannen een eerste afspraak rond 8 weken na de eerste dag van je laatste menstruatie. We doen dit bij deze termijn omdat we dan pas met grote zekerheid uitspraken kunnen doen over de vitaliteit van de zwangerschap. Heb je eerder bloedverlies of twijfel je of alles goed verloopt, dan kom je vanzelfsprekend eerder.
Mocht het tijdens de controle nodig zijn om de zwangerschapstest te herhalen dan kan dat gratis bij ons.

Aanmelden